Д-р Шарбел Аби Шахин

Д-р Шарбел Аби Шахин

Д-р Шарбел Аби Шахин е роден на 27 юли 1970 г. в Бейрут, Ливан, където завършва математика, физика и химия. През 1993 г. заминава за Белгия да учи медицина. Завършва през 2000 г. и печели място в първата специализирана държавана обучителна програма за спешна помощ (2002 г. – 2004 г.). Участва в мисии на „Лекари без граници“ в Африка и за работата си по време на военни конфликти получава удостоверение от Червения кръст за военно-полеви хирург.

Специалист е по остра медицина и реанимация на новородени, деца и възрастни. Има публикации в сферата на гръбначната хирургия и невростимулацията. От 2002 г. до 2014 г. работи в сферата на спешната помощ в няколко белгийски клиники и болници.

От 2012 г. е специалист по ендобиогения и природна медицина (интегративна физиология), завършил школата в Париж на нейния създател – френският лекар и учен д-р Кристиан Дурафур. Основен лектор по ендобиогения и фитотерапия в редица държави. Председател на Белгийския институт по ендобиогенна медицина и интегративна физиология.