Пиер Антонио Бачи

Пиер Антонио Бачи

Професор Пиер Антонио Бачи е роден в Лучиняно (Арецо), Италия. Той е член на италианския съвет на медицинските лекари и хирурзи в AREZZO от 12 май 1976 г. до днес. Професор Бачи има специален опит в диагностиката и различни лечения за клинични и естетически промени на венозно-лимфатични заболявания на долни крайници, с помощта на лазер и различни методики за пластична и козметична хирургия на краката, седалището и лицето, както и при козметична дерматология.

Той се смята за пионер и експерт в минимално инвазивната козметична хирургия на лицето с хирургическата нишки, в амбулаторна флебология, в регенеративна медицина и в естетични патологии на мастната тъкан. Бачи е автор на около 200 публикувани научни трудове в различни национални и международни списания. Също така е създал произведения на различни езици за флеболимфология, пластична хирургия и естетическа медицина.

От 2000 година светилото в пластична и козметична хирургия Бачи е директор на училището по естетични патологии в Тоскана и Италианската академия по красота. От 2005 до 2008 г. е директор на първия Европейски център за върхови постижения за мини-инвазивна естетична хирургия с помощта на конци в Арецо и международен обучител относно методологиите за контурни нишки в повече от 40 държави.

През 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015 година той е научен директор в Nuova Fiera di Roma за „Camminare in bellezza“, голямо събитие за всички специалисти, развиващи се в областта на козметични и естетически патологии, важен национален панаир на красотата и уелнес, „Roma International Estetica“. В периода 2011 – 2012 година е член на Националната обсерватория за естетични усложнения в италианското министерство на здравеопазването.

Отличен като един от най-видните и доказани специалисти  в областта на пластична хирургия и естетическа медицина, професор Пиер Антонио Бачи получава множество признания и награди, сред които: „Premio Protagonisti“ (Арецо); награда „Световен лидер в козметичната хирургия“ (Токио, 2000 г.); „Почетен член“ на „Австралийското дружество по козметична хирургия (Кернс, 2000 г.); „Награда 2001 за най-добра научна презентация за красотата“ (Мумбай, 2001 г.); „Protagonisti della Bellezza“ в карнавала Фояно (Фояно, 2001 г.); Почетен президент на Израелската академия за красота (Тел Авив, 2008 г.).